Persoanele fizice pot să-și plătească fără penalități impozitul pe venit până pe 29 mai

  • 31 Martie 2020 10:38
Persoanele fizice pot să-și plătească fără penalități impozitul pe venit până pe 29 mai

Persoanele fizice (cetățeni ai Republicii Moldova, cetățeni străini și apatrizi, inclusiv membri ai societăților și acționari ai fondurilor de investiții) urmează să declare și să achite impozitul pe venit pentru anul 2019 până în data de 29 mai, transmite IPN cu referire la Serviciul Fiscal de Stat.

Cota impozitului pe venit nu se modifică. Rămâne 12% din mărimea venitului impozabil. Scutirea personală anuală este de 24 de mii de lei. Pentru întârzierea plății impozitului pe venit, după 29 mai se vor aplica penalități. 

Declararea și achitarea impozitului pe venit, impozitului pe bunuri imobiliare, impozitului funciar și taxelor locale pentru anul 2019 de către întreprinzătorii individuali sau gospodăriile țărănești al căror număr mediu anual de salariați pe parcursul întregii perioade fiscale nu depășește 3 unități și care nu sunt înregistrați ca plătitori de TVA se va efectua până pe 25 aprilie.

Achitarea impozitului pe venit din activitatea de întreprinzător, în rate, pentru primul trimestru al anului 2020, se va efectua până în data de 25 iunie.

Termenul de examinare a cazurilor de încălcare a legislației fiscale și vamale sau de examinare a contestațiilor fiscale și vamale care a survenit în perioada stării de urgențe declarate se prelungește până la 29 mai.

Totodată, termenul de depunere a contestațiilor aferente deciziilor Serviciului Fiscal de Stat, aduse la cunoștință în perioada stării de urgență, se prelungește până la 15 iu

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău