Percheziții la Bălți, Strășeni și Chișinău într-un dosar de corupție. Au fost reținuți mai mulți angajați ai Agenției de Mediu

  • 04 Martie 14:25
Percheziții la Bălți, Strășeni și Chișinău într-un dosar de corupție. Au fost reținuți mai mulți angajați ai Agenției de Mediu

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Bălți, un inspector din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului Strășeni, un angajat al Agenției de Mediu din Chișinău, dar și un fondator al unei societăți din domeniul investigațiilor ecologice sunt cercetați în cadrul unei cauze penale de către Procuratura Anticorupție și CNA.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, factorii de decizie din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, au pus în aplicare o schema infracțională de percepere sistematică a mijloacelor financiare de la diverși agenți economici cu sume cuprinse între 5000 lei – 50.000 lei, în schimbul grăbirii eliberării actelor necesare în vederea eliberării autorizațiilor de mediu, dar și condiționarea perfectării proiectelor necesare de anumiți experți preferențiali, împărțind ulterior între ei veniturile obținute ilicit, scrie Nord News.

În dimineața zilei de 4 martie, oamenii legii au efectuat 13 percheziții în cadrul cărora au fost ridicați bani în valoare 1.300.000 de lei, precum și alte probe relevante. Suma de bani reprezentă o parte din mijloacele financiare care urmau să ajungă la funcționarii din cadrul Inspectoratelor pentru Protecția Mediului.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA finalizează perchezițiile în birourile funcționarilor publici.

Persoanele bănuite vor fi escoratate la CNA și Procuratura Anticorupție pentru audieri și efectuarea acțiunilor procesuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău