Percheziții în Chișinău, în dosarul achiziționării celor 31 autobuze „Isuzu”

  • 05 Noiembrie 2019 10:10
Percheziții în Chișinău, în dosarul achiziționării celor 31 autobuze „Isuzu”

Marți, 5 noiembrie 2019, procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală al IGP au efectuat percheziții pe mai multe adrese din Chișinău, potrivit unui comunicat al Procuraturii.

 
Acțiunile au loc în dosarul cu privire la achiziționarea a celor 31 de autobuze ISUZU de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chișinău.
 
Presă a scris că perchezițiile ar fi avut loc și la domiciliul fostului primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Acesta a negat însă informația.
 
Amintim că, pe 10 septembrie, oamenii legii au intentat o cauză penală pe faptul acțiunilor ilegale ale factorilor de decizie ai Direcției generale transport public și căi de comunicație. Există suspiciuni că procedura de achiziție publică a fost desfășurată cu abateri, fiind aduse atingeri principiilor de bază ale achizițiilor publice. Atunci fostul primar interimar declara că nu a participat la elaborarea caietului de sarcini și nici membru al grupului de lucru privind achiziția autobuzelor nu a fost. Autoritatea contractantă este Parcul Urban de Autobuze.

Cele 31 de autobuze noi au costat municipalitatea 78 de milioane de lei. Noile unități de transport au ajuns la Chișinău în luna februarie a anului curent. În spațiul public au apărut discuții despre suspiciuni că un intermediar a cumpărat autobuzele și le vinde municipiului Chișinău, diferența de bani punând-o în buzunar.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău