Percheziții de amploare la o agenție imobiliară din Capitală. Două persoane au fost reținute

  • 28 August 2017 12:52
Percheziții de amploare la o agenție imobiliară din Capitală. Două persoane au fost reținute

Procurorii au găsit mai multe sume de bani în gestiunea companiei „Pro Imobil Grup” care nu se regăsesc în evidența contabilă. Este vorba despre aproximativ 400 000 lei.

A doua persoană a fost reținută în urma perchezițiilor care au loc luni, 28 august, la SRL Pro Imobil Grup. Aceasta la fel face parte din staff-ul companiei.

UPDATE (10:49) Descinderile care au loc astăzi la compania Pro Imobil s-au soldat cu prima reținere. Surse apropiate anchetei spun că este o persoană din conducerea SRL-ului.

Procurorii PCCOCS au descins luni, 28 august dimineață la compania Proimobil. Perchezițiile au loc în temeiul bănuielii rezonabile privind evaziunea fiscală în proporții deosebit de mari.

Informația fost confirmată pentru Deschide.MD, de surse apropiate anchetei, care au precizat că descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. În timpul investigațiilor s-a constatat că la întreprindere activează neoficial circa 80 agenți de vânzări, salariul mediu nedeclarat constituind circa 2700 euro lunar pentru o persoană.

Astfel, compania Proimobil, pe parcursul a doi ani 2015 - 2017, nu ar fi achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste 5 milioane lei. Acest lucru rezultă din neincluderea în documentele contabile și financiare a datelor privind veniturile și cheltuielile reale.

În luna mai, Realitatea.MD a publicat o investigație despre faptul că persoanele care apelează la agențiile imobiliare, pentru a cumpăra sau închiria o locuință, nu primesc garanție juridică pentru serviciile prestate și nici bon fiscal, care să demonstreze achitarea banilor. Mai mult decât atât, agenții imobiliari nu achită impozite la stat în urma încheierii unui astfel de contract, prejudiciind astfel bugetul de stat. 

Solicitați să dea o reacție, reprezentanții mai multor companii din sectorul imobiliar, pintre care și Proimobil, au negat că pentru tranzacțiile efectuate nu eliberează bonuri fiscale. 

Reprezentanții Proimobil nu au comentat deocamdată acuzațiile aduse de procurori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău