Pentru anularea interdicției de intrare, moldovenii din Rusia vor trebui să revină acasă în timpul alegerilor

  • 25 Noiembrie 2018 15:37
Pentru anularea interdicției de intrare, moldovenii din Rusia vor trebui să revină acasă în timpul alegerilor

Pentru a beneficia de „amnistia migrațională”, moldovenii care nuncesc în Rusia vor trebui să revină acasă tocmai în perioada alegerilor parlamentare. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, la Moscova, unde s-a întâlnit cu cetătățenii Republicii Moldova. 

Potrivit lui Igor Dodon, interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse va fi anulată dacă cetățenii moldoveni vor părăsi teritoriul Federației Ruse, pentru a reveni în țară în perioada 1 februarie-15 martie 2019

Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că 148 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 26, aliniatele 4 și 8 ale Legii federale „Despre ieșirea de pe teritoriul Federației Ruse și intrarea pe teritoriul Federației Ruse”, precum și alți 13 mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 27, aliniatele 12, 13 și 14 ale aceleiași Legi, vor beneficia de amnistia migrațională.

„Interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse, impusă acestor categorii de cetățeni ai Moldovei, va fi anulată în cazul dacă ei vor părăsi teritoriul Federației Ruse nu mai târziu de 1 februarie 2019 și vor reveni pe teritoriul Federației Ruse nu mai devreme de 15 martie 2019. La îndeplinirea acestor condiții, pe lingă anularea interdicției de a intra în țară, va începe curgerea noului termen al șederii legale a cetățeanului Moldovei pe teritoriul Federației Ruse”, susține el.

În ajun de alegeri parlamentare, aceasta pare a fi o mișcare electorală din partea președintelui, care s-ar părea că își pregătește electoratul pentru alegeri din 24 februarie, notează Ziarul de Gardă

Și în luna martie a anului trecut președintele Dodon a anunțat o etapă de amnistiere a migranților moldoveni care au încălcat legislația migrațională a Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău