Pentagonul va investi în sectorul de apărare din Republica Moldova

  • 12 Februarie 2016 13:35
Pentagonul va investi în sectorul de apărare din Republica Moldova

Pentagonul va aloca 3,4 miliarde de dolari pentru implementarea strategiei ”European Reassurance Iniative”, din care 3,4 milioane de dolari vor fi investiți partenerilor non-NATO din centrul și estul Europei, printre care și Republica Moldova.

Informația a fost făcută publică de către ambasadorul Statelor Unite pe lângă NATO, Douglas Lute.

 „Nu pot spune, deocamdată, câți bani va primi fiecare stat în parte, dar o parte din suma de 3,4 miliarde de dolari va fi alocată creșterii capacității partenerilor noștri”, a adăugat Douglas Lute.

În privința banilor care vor fi alocați Republicii Moldova, oficialul american a spus că Statele Unite vor dezvolta aici programe de modernizare a capacității militare. Aceste programe vor „moderniza instituțiile care asigură apărarea Republicii Moldova și structurile sale de securitate națională”, scopul fiind upgradarea Republicii Moldova la capitolul apărăii și pentru a „rezista mai bine în fața intimidărilor și a influenței venite din exterior”.

Strategia European are ca obiectiv contracararea unei eventuale ofensive armate a Moscovei contra unor state din estul Alianței Nord-Atlantice.

Sursa: infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău