Pentagonul infirmă distrugerea unor sisteme HIMARS în Ucraina: Suntem la curent cu afirmațiile ministrului Șoigu, sunt false

  • 03 August 2022 09:11
Pentagonul infirmă distrugerea unor sisteme HIMARS în Ucraina: Suntem la curent cu afirmațiile ministrului Șoigu, sunt false

Pentagonul a infirmat marți afirmațiile Rusiei conform cărora Moscova ar fi distrus șase sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA, de la începutul conflictului din Ucraina, informează Reuters.

Potrivit Interfax, citat de Digi24, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că Rusia a distrus sisteme de rachete HIMARS după ce Moscova a desfășurat zeci de mii de soldați în Ucraina pe 24 februarie.

„Suntem la curent cu aceste ultime afirmații ale ministrului Șoigu care sunt din nou, evident, false”, a declarat Todd Breasseale, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

„Ceea ce se întâmplă, totuși, este că ucrainenii folosesc cu o acuratețe și o eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de rachete, deplin confirmate pentru precizia lor, pe care SUA, aliații și partenerii le-au oferit să se apere împotriva invaziei criminale și brutale a Rusiei”, a adăugat Breasseale.

Rusia susține în mod regulat că distruge HIMARS, fără a fi prezentat încă dovezi.

Ministrul Serghei Șoigu a mai susținut că Rusia a distrus, de asemenea, cinci sisteme de lansare de rachete Harpoon anti-navă și 33 de obuziere M777 de când a dislocat zeci de mii de militari în Ucraina, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Reuters nu a putut verifica acuratețea acestor informații.

Oficialii ucraineni au declarat că operează până la 12 sisteme HIMARS, a căror precizie și rază mare de acțiune au permis Kievului să reducă avantajul artileriei ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,03 m/s
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău