PDM propune un proiect de lege pentru ca victimele represiunilor politice să circule gratuit în transpotul public, din banii autorităților locale

  • 12 Februarie 2020 21:18
PDM propune un proiect de lege pentru ca victimele represiunilor politice să circule gratuit în transpotul public, din banii autorităților locale

Deputații Partidului Democrat au elaborat un proiect de lege prin care statul ar urma să fie obligat să asigure călătorii gratuite tuturor victimelor represiunilor politice.

Cheltuielile ar urma să fi acoperite din bugetele locale. Democrații propun ca Legea privind reabilitarea victimelor represiunilor politice să fie modificată astfel ”prioritatea la instalarea telefonului” să fie substituită cu dreptul la călătorii gratuite în mijloacele de transport urban de pasageri și de transport auto în comun.

”Astfel, această prevedere nu va mai rămâne la latitudinea consiliilor locale, ca până acum, ci va fi lege. Contez pe susținerea tuturor fracțiunilor parlamentare, sper să reușim să aprobăm acest proiect cât mai rapid, astfel încât să corectăm o nedreptate care li s-a făcut celor peste 2000 de deportați din capitală.În total, avem aproape 7000 de victime ale represiunilor politice”, a scris liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Municipal Chișinău a anulat facilitățile pentru circulație gratuită pentru deportați, argumentând că aceasta ar fi o recomandare a Curții de Conturi. Consilierii Partidului Liberal din CMC au anunțat că vor propune un proiect de decizie care să readucă victimele represiunilor politice pe lista categoriilor de pasageri care circulă gratuit cu transportul public municipal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău