PCCOCS a efectuat percheziții în dosarul privind prelucările ilegale a terenurilor de la Drepcăuți. A fost aplicat sechestru

  • 08 Octombrie 2019 15:11
PCCOCS a efectuat percheziții în dosarul privind prelucările ilegale a terenurilor de la Drepcăuți. A fost aplicat sechestru

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul „Nord” a anunțat astăzi, 8 octombrie, despre efectuarea perchezițiilor și aplicarea sechestrului în cazul a două întreprinderi din Drepcăuți, Briceni care au prelucrat peste 500 hectare de pământ, împotriva voinței celor peste 200 de proprietari, ceea ce le-a adus ultimilor prejudicii de peste șase milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, factorii de decizie ai acestor întreprinderi au încheiat un contract între ei și au prelucrat terenurile agricole, iar apoi au recoltat roada. Prin urmare, procurorii PCCOCS au solicitat și au primit autorizarea punerii sub sechestru atât a altor terenuri agricole, care aparțin întreprinderilor menționate, cât și a conturilor lor bancare.

„În scopul soluționării demersului proprietarilor reclamanți, marți, procurorii au descins la sediile întreprinderilor și au desfășurat percheziții. Descinderile au rezultat în ridicarea documentelor contabile și a producției agricole, în vederea asigurării reparării prejudiciilor”, se precizează în comunicatul Procuraturii Generale. 

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la 8 ani.

Menționăm că 300 de proprietari de terenuri agricole din satul Drepcăuți, raionul Briceni, s-au plâns anterior că terenurile lor au fost ocupate în mod abuziv de agenți economici, care potrivit lor ar fi protejați de demnitari de la Chișinău și Briceni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău