Pavlo Klimkin: Depozitul de muniții rusești din stânga Nistrului sunt o amenințare a siguranței și a ecologiei pentru Ucraina și R.Moldova

  • 04 Octombrie 2018 14:13
Pavlo Klimkin: Depozitul de muniții rusești din stânga Nistrului sunt o amenințare a siguranței și a ecologiei pentru Ucraina și R.Moldova

Depozitul de muniții rusești din satul Cobasna, situat în stânga Nistrului, reprezintă o amenințare fundamentală în domeniul siguranței și al ecologiei pentru Ucraina și Moldova, a declarat Ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin, la conferința de presă comună cu șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, scrie paginaderusia.ro.

Klimkin a menționat că a purtat negocieri detaliate cu Tudor Ulianovschi „cu privire la întregul spectru al relațiilor bilaterale și al agendei europene a celor două state”. 

„Vom lucra împreună pentru a elimina amenințarea reprezentata de depozitul rusesc de muniții din satul Cobasna. Este o amenințare fundamentală pentru ambele țări. Este o amenințare în domeniul securității și, în sensul prezenței trupelor rusești și al unei amenințări fundamentale pentru mediul înconjurător”, – a spus Klimkin. 

Potrivit estimărilor, în depozitele din Cobasna ar fi depozitate peste 21.500 de tone de muniții - proiectile, bombe, mine, grenade și cartușe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău