Pavel Șeremet ar fi fost ucis din cauza legăturilor sale de afaceri cu Rusia (MAI din Ucraina)

  • 16 Iulie 2020 15:38
Pavel Șeremet ar fi fost ucis din cauza legăturilor sale de afaceri cu Rusia (MAI din Ucraina)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Afacerilor Interne a precizat că legăturile pe care le avea Pavel Șeremet cu anumite persoane din Rusia ar fi putut influența considerabil asupra asasinării sale.

Potrivit anchetei, jurnalistul efectuase o vizită în Rusia, înainte cu o lună de asasinarea sa, a precizat directorul Departamentului pentru comunicare di cadrul Ministerului ucrainean al Afacerilor Interne, Artiom Șevcenko.
Ancheta cu privire la presupușii asasini ai jurnaluistului Șeremet a fost finalizată, continuă însă anchetă care îi vizează pe cei care au comandat crima.

"Este o crimă comisă împotriva unui cetățean al Federației Ruse, împotriva unui cetățean străin, care a vizitat în repetate rânduri statul-agresor și cu o lună înainte de moartea sa stabilise mai multe contacte cu anumite persoane din Rusia. Toate acestea ar putea avea legătură cu asasinarea sa", a precizat Șevcenko. El a mai menționat că ancheta continuă căutările persoanelor care au condus către comiterea acestei crime.
Șevcenko a mai subliniat că poliția cooperează cu apărarea suspecților și le-a permis accesul la materialele din dosar, oferindu-le acces la absolut toate înregistrările video și la fotografii.

Amintim că presupușii asasini ai lui Șeremet, potrivit anchetei, ar fi Iana Dugari, medicul Iulia Kuzmenko și un fost militar Andri Antonenko.
Pavel Șeremet a murit în luna iulie 2016, în urma unei explozii a unei mașini-capcană la intersecția străzilor Bogdan Hmelnițki și Ivano Franko din centrul Kievului.
Ministerul ucreanean de Interne consideră cazul lui Șeremet unul dintre cele mai dificile din istoria Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău