Pavel Filip le-a vorbit experților FMI despre creștere economică și venituri mai mari la buget

  • 13 Septembrie 2018 10:20
Pavel Filip le-a vorbit experților FMI despre creștere economică și venituri mai mari la buget

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu echipa de experți a FMI, condusă de Ruben Atoyan, care și-a început vizita de lucru în Republica Moldova.

„Produsul Intern Brut a crescut cu 3,7% în primele 3 luni, iar veniturile la buget – cu 12,5%”, a declarat premierul, subliniind că pentru Guvern este foarte important acordul cu FMI, potrivit comunicatului transmis de Executiv.

O misiune a FMI se află la Chișinău în perioada 13-20 septembrie, pentru a se informa cu privire la situația macroeconomică și pentru a discuta politica bugetar-fiscală, politica monetară și alte politici relevante în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizate pentru toamna anului curent. Misiunea FMI de la Chișinău a precizat cu această ocazie că este vorba despre o vizită de lucru și nu o misiune de evaluare a implementării programului cu Fondul.

Anterior, Fondul  Monetar Internațional a criticat legile privind amnistia fiscală, votate de către Parlamentul de la Chișinău, în luna iulie a.c. Potrivit experților FMI, pachetul respectiv de legi nu se aliniază la obiectivele programului susținut de către Fond și vor expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.

Amintim că Republica Moldova a semnat un program cu FMI, în noiembrie 2016, în valoare de aproape 180 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău