Pavel Filip prezintă în Parlament raportul de activitate a Guvernului pentru 2016

  • 26 Mai 2017 11:55
Pavel Filip prezintă în Parlament raportul de activitate a Guvernului pentru 2016

Republica Moldova a reușit să asigure stabilitate în 2016, în pofida crizei economice și politice cu care se confrunta la începutul anului trecut, iar 2017 va fi un an al creșterii și investițiilor, a declarat astăzi premierul Pavel Filip care a prezentat în fața Parlamentului raportul de activitate al executivului.

Pe de altă parte, opoziția a comentat raportul ca fiind unul laudativ și a criticat Guvernul pentru reforme de fațadă care nu au dat rezultate. Deputații și miniștrii liberali au boicotat prezentarea raportului. 

Republica Moldova a reușit să înregistreze o creștere economică de 4% în pofida dificultăților și crizei economice și politice cu care s-a confruntat la începutul anului. Printre prioritățile Executivului în 2016 Pavel Filip a numit reformele în domeniul justiției și combaterea corupției, reducerea birocrației și reforma administrației publice centrale.

Totodată, Pavel Filip a menționat relansarea relațiilor cu partenerii externi, în special cu Fondul Monetar Internațional și a accentuat că Guvernul a urmat cursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Pe de altă parte, opoziția a criticat Guvernul. Socialiștii au comentat că raportul a fost prea elogios, iar rezultatele prezentate de premier nu corespund realității din Republica Moldova. Deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Iar liderul grupului popular-european Valeriu Ghilețchi a menționat că doar prezentarea de statistici pozitive nu înseamnă și realizări în lupta cu corupția.

Deputații și miniștri liberali nu au participat la prezentarea raportului Guvernului, în condițiile în care ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc este suspendat din funcție, iar ieri a fost reținut primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte al PL.

Guvernul Filip a fost învestit la 20 ianuarie 2016 în condițiile unei profunde crize politice și economice. Acesta a fost susținut de Partidul Democrat, Partidul Liberal și de grupuri de foști deputați comuniști și liberal-democrați. Învestirea Guvernului a avut loc în timpul unei ședințe ad-hoc, fapt ce a provocat proteste ample în societate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău