Pavel Filip: Plecarea celor șase deputați a fost influențată din exterior

  • 19 Februarie 20:14
Pavel Filip: Plecarea celor șase deputați a fost influențată din exterior

PDM nu negociază nicio coaliție, nici cu partidele de stânga, nici cu cele de dreapta, a declarat, într-o conferință de presă, liderul formațiunii, Pavel Filip, după ce șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit fracțiunea și partidul.

Potrivit lui Pavel Filip, cei șase deputați au avut nevoie doar de un pretext, adevăratul motiv fiind că nu le convine democrația din interiorul PDM. Astfel, el explică faptul că aceștia s-au referit la o posibilă alianță cu socialiștii și la declarațiile controversate ale ministrului de Externe privind războiul de pe Nistru. El a adăugat că, de fapt, foștii membri ai formațiunii sunt nemulțumiți de rezultatele Consiliului Național Politic al PD.

„Noi nu avem diferențe de viziune geopolitică, PDM este un partid pro-european. Noi avem diferențe de viziune privind democrația internă, modul de finanțare. S-a schimbat felul în care se iau decizii, propunerile pentru funcțiile de vicepreședinți s-au făcut prin vot secret, nu am arătat eu cu degetul. De astăzi, PDM nu mai poate fi influențat din exterior.”, a declarat Pavel Filip.

Fostul premier nu a menționat cine a influențat grupul Candu să părăsească partidul, însă a dat asigurări că alte plecări nu vor mai urma.

Menționăm că șase deputați din cadrul PD părăsesc formațiunea și vor să formeze un grup distinct în Parlament. Este vorba de Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici.

„Nu este clar dacă PDM este în opoziție sau la guvernare și nici conducerea partidului nu poate spune asta. Actuala conducere a PDM preferă crearea unei coaliții de guvernare cu socialiștii, fără a discuta și cu alte formațiuni pentru a identifica alte posibile alianțe”, a declarat Andrian Candu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
3
Fri
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău