Pavel Filip: Memorandumul de colaborare dintre Comisia Economică Eurasiatică și R.Moldova nu are putere juridică

  • 30 Martie 2017 14:18
Pavel Filip: Memorandumul de colaborare dintre Comisia Economică Eurasiatică și R.Moldova nu are putere juridică

Memorandumul de colaborare dintre Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova pe care intenționează să-l semneze președintele Igor Dodon este un document lipsit de putere juridică. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip, la Bruxelles, unde acesta se află într-o vizită de lucru în aceste zile.

Pavel Filip a precizat că pentru ca acest memorandum să aibă efecte juridice, trebuie să fie ratificat de Parlament.

Este obligat să prezinte apoi spre ratificare Parlamentului. Chiar dacă va fi semnat, vom declara încă o dată și eu și președintele Parlamentului este un document nul, fără putere juridică. Președintele trebuie să fie sincer și onest cu cei care semnează acest  memorandum și să le spun că semnează un document, care nu are niciun efect juridic”.

De curând, administrația prezidențială a publicat proiectul Memorandumului de colaborare dintre Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova, care ar urna să fie semnat pe 3 aprilie la Chișinău.

În document se menționează că scopul este de a contribui la dezvoltarea cooperării cuprinzătoare dintre statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice, Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova în vederea sporirii volumului comerțului reciproc și al investițiilor,

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău