Pavel Filip, la Bruxelles | R.Moldova are încă mult de lucru în cadrul Parteneriatului Estic

  • 14 Mai 2019 14:30
Pavel Filip, la Bruxelles | R.Moldova are încă mult de lucru în cadrul Parteneriatului Estic

Republica Moldova are încă mult de lucru în cadrul Parteneriatului Estic, inclusiv să implementeze angajamentele în sfera bunei guvernări, să asigure standardele democratice și să armonizeze legislația. Declarația a fost făcută de premierul Rep. Moldova, Pavel Filip, la Bruxelles, unde au loc mai multe evenimente dedicate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic.

Premierul a vorbit și despre felul în care vede viitorul acestui program al UE și s-a referit la dezvoltarea economică și la asigurarea securității în regiune.

Unele domenii se reformează mai ușor, altele sunt mai mult mai rezistente. Dar este important să vă spunem că noi suntem determinați(…)Noi propunem să ne mișcăm în următorii 5-10 ani de la cooperare la coeziune, al doilea mesaj ar fi cetățeni să beneficieze mai mult de schimbări în sfera serviciilor. Cel de-al treilea mesaj ține de dezvoltarea economică și avem nevoie de susținerea statelor membre. Cel de-al patrulea mesaj ține de securitate: securitatea și reziliența trebuie să fie priorități reale(…)Transformările din țările PaE merită o nouă decizie politică, vizionară, de apropiere din partea UE”, a afirmat premierul.

Pavel Filip a amintit și despre beneficiile pe care Parteneriatul Estic le-a adus Republicii Moldova, în special regimul liberalizat de vize și oportunitățile economice.

”De cinci ani, beneficiem de regim liberalizat de vize, rezultatele sunt vizibile peste 2/3 dintre cetățenii RM au beneficiat de acest regim, exporturile au depășit nivelul de 2/3 către piața UE”, a mai spus Pavel Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău