Pavel Filip face promisiuni Consiliului Europei că alegerile din februarie 2019 să fie libere și corecte

  • 07 Noiembrie 2018 19:43
Pavel Filip face promisiuni Consiliului Europei că alegerile din februarie 2019 să fie libere și corecte

Guvernarea va depune toate eforturile ca alegerile din februarie 2019 să fie libere, corecte și transparente, a declarat premierul Pavel Filip la întrevederea de astăzi cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău William Massolin.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind protecția drepturilor minorităților naționale și viitoarele alegeri parlamentare din Rep. Moldova. În context, Pavel Filip a salutat delegarea la aceste alegeri a unei misiuni de observatori din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.   

Totodată, premierul a apreciat expertiza oferită de Consiliul Europei, care este una valoroasă și indispensabilă eforturilor de implementare a reformelor interne. Pavel Filip a evidențiat și rolul important al Planului de Acțiuni al CoE pentru Rep. Moldova prevăzut pentru anii 2017-2020, precum și a programelor de cooperare dedicate îmbunătățirii procesului de guvernare la toate nivelele.

La rândul său, William Massolin s-a referit la o serie de subiecte pentru care Consiliul Europei manifestă un interes aparte, precum reforma justiției, lupta împotriva corupției și a spălării banilor, dialogul cu autoritățile publice locale și consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău