Pavel Filip: Ca întotdeauna, la greu, România a fost cea care a ajutat R.Moldova

  • 30 Aprilie 2020 21:16
Pavel Filip: Ca întotdeauna, la greu, România a fost cea care a ajutat R.Moldova

Ca întotdeauna, România a fost alături de Republica Moldova în momente grele și suntem recunoscători pentru ajutorul venit în momente dificile.

Declarația a fost făcută de liderul PDM Pavel Filip la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Fostul premier al Republicii Moldova a menționat că acest ajutor este venit inclusiv în momentele dificile prin care trece și România

„Ca întotdeauna, la greu, România a fost cea care a ajutat Republica Moldova. De aceea, nu contează suma ajutorului, nu contează în ce constă suma acestui ajutor, dar contează acest gest”, a spus Pavel Filip.

Liderul democrat a conchis că cetățenii Republicii Moldova au înțeles demult atitudinea României față de Republica Moldova.

„Cred că toți își aduc aminte că în cele mai dificle momente, România a întins o mână de ajutor Republicii Moldova. Mă refer la acele inundații, pe care le ținem cu toții minte, dar la mine este proaspătă în memorie perioada în care am condus Guvernul. În perioada de criză, în 2016, când Republica Moldova era fără bani și era pusă în pericol plata salariilor și pensiilor, România a fost cea care ne-a acordat un împrumut”, a spus Pavel Filip.

Ex-premierul a mai menționat ajutorul pentru școli, microbuzele donate de Guvernul României, renovarea Teatrului din Chișinău și reconstruirea Teatrului din Cahul.

„Este relevant să pomenim și de gazoductul care asigură independență energetică a Republicii Moldova. Patru angajați SMURD și-au pierdut viața pentru a salva viața unui cetățean al Republicii Moldova. Eu nu cred că poate fi pusă la îndoială că cineva din cetățenii Republicii Moldova nu știe cât de important este ajutorul oferit de România pentru Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Liderul democrat a refuzat să comenteze faptul că, până în momentul emisiunii, președintele Igor Dodon nu a adus niciun cuvânt de mulțumire României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău