Pavel Filip: Implementarea Acordului de Asociere este o prioritate

  • 03 Februarie 2016 15:05
Pavel Filip: Implementarea Acordului de Asociere este o prioritate

Implementarea Acordului de Asociere este în continuare prioritatea națională a Republicii Moldova, atât la nivel de politică internă, cât și externă.

Declarația aparține premierului Pavel Filip și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis către Guvern, cei doi oficiali au discutat despre realizarea agendei europene a Republicii Moldova, dar și despre impulsionarea reformelor în diverse domenii. În cadrul discuției, șeful executivului a reiterat determinarea Cabinetului de miniștri de a avansa rapid în promovarea măsurilor care vor îmbunătăți viețile oamenilor.

Premierul a spus că va fi depus tot efortul pentru a înlătura în termen de o lună restanțele existente în realizarea Planului Național de Acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Iar în acest sens, Pavel Filip a declarat că vor colabora cu parlamentarii, astfel încât agenda europeană să devină una comună pentru Guvern și Parlament.

În acest context, Pirkka Tapiola a salutat propunerea premierului de a organiza în timpul apropiat o ședință comună la care vor participa membrii Cabinetului de miniștri, conducerea Parlamentului și a Comisiilor parlamentare. La această ședință vor fi invitați și ambasadorii țărilor Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat și despre acțiunile prioritare care urmează a fi întreprinse în vederea pregătirii către Consiliul de Asociere Republica Moldova-UE. Părțile au discutat și despre armonizarea cadrului normativ național la standardele europene, dar și despre consolidarea instituțiilor statului. O altă temă a discuției a vizat și ameliorarea situației în sistemul financiar-bancar și dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova.

Oficialii și-au exprimat opinia comună vizavi de necesitatea unor măsuri hotărâte pentru a spori încrederea în structurile statului. Acest lucru fiind posibil prin realizarea unei comunicări deschise cu societatea civilă și prin impulsionarea relațiilor cu partenerii externi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău