Pauză în procesul Terguță vs Plahotniuc: Instanța a cerut examinarea listelor de subscripție ale liderului PDM

  • 02 Februarie 2019 12:36
Pauză în procesul Terguță vs Plahotniuc: Instanța a cerut examinarea listelor de subscripție ale liderului PDM

Judecătoria Ungheni a cerut, în ședința de astăzi, examinarea listelor de subscripție prezentate de concurentul pe circumscripția Nisporeni, Vlad Plahotniuc. Anunțul a fost făcut de candidatul ACUM DA PAS pentru aceeași circumscripție, Ion Terguță, care a și contestat în instanță hotărârea Consiliului electoral de înregistrare în calitate de candidat a lui Vladimir Plahotniuc.

„Pauză în procesul Terguță versus Plahotniuc. Instanța a cerut examinarea listelor de subscripție a concurentului Vlad Plahotniuc. Reprezentantul CECE a plecat la Nisporeni”, a scris pe o rețea de socializare Ion Terguță, potrivit TV8.

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția Nisporeni spune că liderul PDM ar fi admis încălcarea art.47 alin.(4) al Codului electoral prin faptul completării listelor de subscripție nu de către susținători personal așa cum spune legea și cum aceasta s-a aplicat în raport cu alți candidați, ci de către operatori.

De asemenea, că ar fi încălcat art.47 alin.(3) al Codului electoral prin aceea că listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de primăriile în care locuiesc cei ce au semnat în susținerea lui Vladimir Plahotniuc.

Ion Terguță menționează și încălcarea art.47 alin.(6) al Codului electoral prin faptul că semnăturile nu au fost colectate în prezența membrilor grupului de inițiativă, ci în lipsa acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău