Pauza de cafea | Formarea psiho-pedagogică a cadrelor didactice din R.Moldova

  • 23 Ianuarie 2019 11:59
0%
00:00:00
00:00:00

Ca să fii un bun profesor e suficient să fii un bun specialist în geografie, matematică sau limba română sau trebuie să ai și cunoștințe și abilități practice de comunicare non-violentă, de gestionare a propriilor emoții, de înțelegere și gestionare a comportamentelor copiilor?

Rolul unui profesor în școală este doar de a transmite cunoștințe dintr-un anumit domeniu sau de a forma și caractere, de a transmite modele de relaționare? Depinde capacitatea de a învăța a elevilor de calitatea relațiilor pe care le poate construi un profesor cu copiii?

Mulți dintre părinți și elevi își doresc ca profesorii să fie eficienți și la nivel de comunicare, relaționare, dar au profesorii din Moldova pregătirea profesională necesară în acest sens?

Cu ce set de cunoștințe și abilități practice ies profesorii din facultăți? La absolvire sunt mai mult pedagogi sau mai mult specialiști în geografie, matematică, română?

Despre formarea psiho-pedagogică a cadrelor didactice din Moldova povestim azi la Pauza de cafea cu dna Valentina Chicu, lector universitar la Universitatea de Stat din Moldova, Departamentul Științele Educației, Facultatea Psihologie, Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială și Tatiana Balan, educatoare, administratoare și coordonatoare de programe educaționale la o grădiniță privată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău