Pauza de cafea | Cum văd tinerii dezvoltarea vieții politice din Moldova și cum înțeleg responsabilitatea civică

  • 27 Noiembrie 2018 12:08
0%
00:00:00
00:00:00

Pauza de cafea - 27 noiembrie 2018.

Cum ar arăta lumea noastră dacă fiecare dintre noi și-ar asuma responsabilitatea pentru viața sa, pentru sănătatea sa, pentru educația de care are parte, pentru mediul în care trăiește, pentru organizarea vieții sociale și politice? 

În una din legile sale, filosoful antic Platon, spunea: ”Puțini legiuitori, dar înțelepți! Puțini războinici, dar viteji! Puțin "popor", dar multi cetățeni!” Patru tineri și tinere au ales să fie cetățeni, nu doar popor. Sunt studenți, sunt implicați în diverse proiecte civice și partide politice.

Despre cum înțeleg tinerii responsabilitatea civică și cum văd dezvoltarea vieții politice din Moldova au vorbit, astăzi, la Pauza de cafea Ionela Țurcanu, studentă la politologie, fondatoare a Asociației pentru Dezvoltare Democratică ”Decid”, membră de partid, Maria Vataman, studentă la politologie, membră de partid, prim-ministră a Guvernului Facultății de Relații Internaționale și Științe Politice și Administrative de la Universitatea de Stat, Eugeniu Sinchevici, student la Finanțe și Bănci, președintele organizației de tineret din cadrul unui partid și Alexandru Covalciuc, student la drept și la Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, voluntar în proiecte de tineret la Centrul Republican de Voluntariat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău