Pauza de cafea | Competențele digitale și cum influențează acestea calitatea educației și nivelul de pregătire a viitorilor specialiști

  • 28 Iunie 2019 15:32
0%
00:00:00
00:00:00

A avea un computer și un cont de utilizator pe o rețea de socializare înseamnă oare că avem competențe digitale? Un studiu privind competențele digitale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional tehnic a fost realizat în cadrul proiectului ShiftEdu, implementat de Centrul Educațional Pro Didactica.

Deși 78% dintre elevi au un calculator, iar 98.6% au conturi pe cel puțin o rețea de socializare, doar 40% dintre ei dețin competențe digitale medii sau înalte în ceea ce ține de editarea documentelor electronice și doar 16% se pricep la calcul tabelar. Iar în cazul profesorilor doar un sfert dintre ei folosesc tehnologiile informaționale la mai mult de jumătate dintre orele de curs. 

Ce înseamnă să ai competențe digitale și cum prezența sau absența lor influențează calitatea educației și nivelul de pregătire a viitorilor specialiști povestim azi la Pauza de cafea cu Michelle Iliev, manager de proiect și Alex Trubca, co-autorul studiului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău