Pauza de cafea | Cine și cum ar trebui să intervină dacă află de un copil aflat într-o situație de risc?

  • 07 Decembrie 2017 10:52
0%
00:00:00
00:00:00

Cine și cum ar trebui să intervină dacă află de un copil aflat într-o situație de risc, violență, exploatare, neglijență sau trafic? Ce se întâmplă cu acel copilul odată identificat cazul? Care sunt instituțiile și specialiștii care pot prelua aceste cazuri și care este capacitatea lor de intervenție?

Acum trei ani în Republica Moldova a fost instituit un mecanism de cooperare intersectorială în domeniul protecției copilului care ajută instituțiile să colaboreze și să intervină eficient în cazul copiilor aflați în situații de risc. Mecanismul este la început de cale și încă multe aspecte pot fi îmbunătățite. Dar avem deja și cazuri de reușită. 

Ce e bine să știe fiecare dintre noi despre cine și cum poate interveni în astfel de cazuri pentru a ajuta instituțiile să colaboreze mai bine pentru protecția copiilor povestim azi la Pauza de cafea cu Diana Țeberneac, juristă Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii și Victoria Ioniță, șefa Direcției Protecția Drepturilor Copilului, Botanica.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău