Patru persoane au fost arestate în Tanzania după ce au spus că președintele are COVID

  • 16 Martie 2021 14:16
Patru persoane au fost arestate în Tanzania după ce au spus că președintele are COVID

Poliția din Tanzania a arestat patru persoane sub suspiciunea că ar fi răspândit pe rețelele de socializare zvonuri potrivit cărora președintele John Magufuli este bolnav, informează BBC, potrivit DIGI24.ro.

Liderul african n-a mai fost văzut în public de peste două săptămâni. Politicienii din opoziție susțin că John Magufuli este în stare gravă după ce s-ar fi infectat cu COVID-19 și că a fost transportat în afara țării pentru tratament, 

Oficialii guvernului au negat aceste informații, iar vicepreședintele Samia Suluhu Hassan a declarat că președintele muncește din greu. Samia Hassan i-a sfătuit pe oameni să nu asculte astfel de zvonuri și să rămână uniți.

Președintele John Magufuli a fost acuzat că minimalizează amenințarea COVID-19 și criticat pentru că i-a încurajat pe oamenii din Tanzania să se bazeze pe rugăciuni, saună și leacuri pe bază de ierburi.

Tanzania este una dintre puținele țări din lume care nu publică date despre cazurile COVID-19. Ultima dată a făcut-o în mai 2020, când au fost înregistrate aproximativ 500 de cazuri și 20 de decese. Luna următoare, președintele John Magufuli a declarat Tanzania „liberă de coronavirus”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău