Patru militari români au fost răniți în Afganistan. Au fost internați, starea lor este stabilă, potrivit Ministerului Apărării

  • 13 Aprilie 2019 14:32
Patru militari români au fost răniți în Afganistan. Au fost internați, starea lor este stabilă, potrivit Ministerului Apărării

Patru militari români, aflați în misiune, au fost răniți sâmbătă, în jurul orei 10,00 (ora României), în provincia Kandahar, Afganistan, anunță Ministerul Apărării Naționale de la București.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, transmis AGERPRES, o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected - vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor), operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", aflați în misiune în zona de responsabilitate din provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.

Infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane, precizează MApN.

Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

„Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora. Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor'', informează Ministerul Apărării.

Ulterior, ministrul Gabriel Leș a precizat, într-o postare pe Facebook, că informațiile legate de starea de sănătate a militarilor răniți sunt încurajatoare.

„Patru camarazi ai noștri au fost răniți în cursul acestei dimineți, în timpul unei misiuni, în teatrul de operații din Afganistan. Aceștia au primit suportul medical de care au avut nevoie, au fost evacuați și transportați la spital, toți fiind conștienți. Informațiile legate de starea lor de sănătate sunt încurajatoare, sunt permanent informat asupra evoluției medicale și le sunt alături lor și familiilor acestora'', a spus ministrul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău