Patronatul Serviciilor Publice | Demolarea sediului Centrul de instruire și producție din Chișinău este ilegală

  • 28 Ianuarie 2019 18:20
Patronatul Serviciilor Publice | Demolarea sediului Centrul de instruire și producție din Chișinău este ilegală

La Centrul de instruire și producție din Chișinău, instituție ce asigură instruirea și testarea cadrelor de muncitori și ingineri în domeniul securității naționale, au început lucrările de demolare a clădirii.

Potrivit Patronatelor Serviciilor Publice, acțiunea este ilegală. În locul instituției urmează să fie construit un bloc de locuințe. 

Centrul de instruire și producție este unica instituție care pregătește specialiști pentru întreținerea ascensoarelor sau cazanelor, în domeniul chimico-tehnic și altele cu pericol sporit pentru securitatea populației.

Instituția, scoasă la licitație în 2012, a fost cumpărată de o firmă de construcții, care urma să-i asigure buna funcționare. Zilele trecute, au început, însă, lucrări de demolare a Centrului de instruire, urmând ca pe acest loc să fie construit un bloc de locuit cu multe etaje.

Marcel Cușnir, specialist în cadrul instituției afirmă că lucrările de demolare sunt ilegale. El susține că acestea periclitează grav activitatea centrului, procesul de instruire fiind practic stopat. În aceste condiții, există pericolul ca instituția, deosebit de importantă pentru securitatea economiei naționale, să nu obțină o nouă acreditare și să-și înceteze activitatea. 

Actualul director, Valeriu Dicusară numit recent în funcție, consideră că procesul de demolare a clădirii nu afectează în niciun fel activitatea Centrului de instruire. Președintele Patronatului serviciilor publice, Mihai Severovan, afirmă că acțiunile ce au loc sunt ilegale, fiind prejudiciate interesele statului.

Directorul adjunct al Agenției Proprietății Publice, Dorina Cebotarean, susține că acțiunile inițiate de firma de construcții la centrul de instruire nu ar încălca prevederile Contractului semnat, dar situația creată va fi examinată în următoarele zile.

Potrivit arhitectului șef al municipiului, Sergiu Borozan, licența pentru demolarea Centrului de instruire și producție, obținută de firma de construcții Kirsan în vara lui 2018 a expirat la sfârșitul anului, dar ulterior aceasta a fost prelungită. El a refuzat însă să ne prezinte acest document.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău