PAS și-a ales conducerea. Igor Grosu este noul președinte al formațiunii

  • 15 Mai 2022 18:59
PAS și-a ales conducerea. Igor Grosu este noul președinte al formațiunii

Congresul III al Partidului Acțiune și Solidaritate a avut loc duminică, 15 mai 2022, la care a fost aleasă conducerea PAS pentru următorii 5 ani. La congres au participat și șefa statului Maia Sandu, fondatoarea Partidului Acțiune și Solidaritate, europarlamentarii români Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan și secretarul de stat al Departamentului pentru relația cu R. Moldova, Adrian Dupu.  

Congresul l-a ales președinte al PAS pe Igor Grosu, care a deținut funcția de președinte interimar al partidului. Principalele obiective ale PAS sunt câștigarea următoarelor alegeri și integrarea europeană a R. Moldova. El a declarat că PAS a obținut două victorii cruciale la alegerile parlamentare și prezidențiale și această încredere acordată de cetățeni este o mare responsabilitate. Igor Grosu a subliniat că integrarea europeană este obiectivul principal și principial al partidului, iar cererea de aderare la UE depusă în luna martie este acțiunea ce confirmă atașamentul guvernării PAS în acest sens. Integrarea este proiectul de țară al acestei generații, a spus Igor Grosu. Ca să trăim ca în Europa trebuie să facem transformările necesare, iar principala reformă este cea în sistemul justiției, a subliniat Igor Grosu. El a declarat că această reformă va fi dusă până la capăt.

În cadrul discursului său, Igor Grosu a anunțat că PAS își propune să câștige alegerile locale din 2023, pe cele prezidențiale din 2024 și alegerile parlamentare din 2025, pentru a face integrarea în UE ireversibilă. Totodată, el a subliniat că sunt extrem de importante alegerile în Chișinău și că în scurt timp PAS va anunța candidatul pentru capitală.  

De asemenea, Igor Grosu și-a exprimat solidaritatea pentru poporul ucrainean, care se confruntă cu războiul declanșat de Rusia în țara vecină.

Prim-vicepreședintă PAS a fost aleasă Natalia Gavriliță. Ea a declarat că locul Moldovei este în UE. Natalia Gavriliță a spus R. Moldova a fost pusă la mari încercări, referindu-se la criza pandemică, cea energetică și războiul din Ucraina, care a pus presiune și pe R. Moldova. Aceste probleme au venit peste un stat cu o economie disfuncțională și instituții slăbite. Ingerarea europeană este calea spre o justiție dreaptă, economie competitivă, infrastructură modernă, servicii publice de calitate. Prin cererea de aderarea ne-am asumat că această cale va fi ireversibilă și că R. Moldova se va regăsi în comunitatea europeană. Părinții noștri au clădit Moldova independentă, iar noi trebuie să construim Moldova europeană, a declarat Natalia Gavriliță. Ea a spus că echipa PAS va aduce R. Moldova statutul de țară-candidată la aderare la UE .

În cadrul Congresului PAS au fost aleși 10 vicepreședinți pe politici ai partidului, șase vicepreședinți,  președinții organizațiilor teritoriale, biroul permanent al partidului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău