PAS consideră inacceptabile mai multe prevederi ale proiectelor privind bugetele și politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 și îi cere Guvernului să le retragă

  • 02 Decembrie 2020 10:38
PAS consideră inacceptabile mai multe prevederi ale proiectelor privind bugetele și politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 și îi cere Guvernului să le retragă

Partidul Acțiune și Solidaritate consideră inacceptabile mai multe prevederi ale proiectelor privind bugetele și politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 și îi cere Guvernului să le retragă și să vină cu noi inițiative în Parlament.

Liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a prezentat astăzi într-un briefing în Parlament mai multe prevederi al politicii bugetar-fiscale care, în opinia sa, vor reduce veniturile cetățenilor și vor afecta mediul de afaceri.

El s-a referit la anularea indemnizațiilor unice pentru pensionari și a reducerii cu 15% a impozitului pe imobil. De asemenea, potrivit deputatului, majorarea cotei TVA de la 8 la 12% va afecta sectorul agricol și va duce la scumpirea producției.

Igor Grosu a vorbit și de anumite modificări care vor permite realizarea unor scheme frauduloase la comercializarea țigărilor și a medicamentelor, care s-ar face în interesele unor apropiați ai actualei guvernări.

Amintim că Guvernul a aprobat luni proiectele bugetelor și politicii bugetar-fiscale, iar premierul Ion Chicu își exprima speranța că vor fi votate în prima lectură în Parlament săptămâna aceasta. Igor Grosu consideră că guvernarea încearcă să grăbească lucrurile și să promoveze aceste proiecte astfel încât acestea să fie semnate de președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:60 %
Vint:9,77 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău