Partidul Șor | Kroll îndeplinește o comandă politică

  • 05 Iulie 2019 12:01
Partidul Șor | Kroll îndeplinește o comandă politică

„Kroll îndeplinește o comandă politică și este evident că încearcă să discrediteze oameni nevinovați, ascunzând adevărații beneficiari”. Este declarația deputatului Partidului Șor, Denis Ulanov, care a declarat în cadrul unui briefing de presă că formațiunea pe care o reprezintă niciodată nu s-a temut de acest raport și chiar a așteptat publicarea lui, transmite IPN.

„Întrebare către cetățenii de rând este: Asta ați așteptat? Ceea ce ați văzut ieri? Aflăm cumva din acest document cine este beneficiarul sustragerii banilor? Vedem doar câteva constatări, informații din internet, niște liste care nu prezintă niciun interes și faptul că Banca de Economii a falimentat încă în 2012, informație care o cunoaștem de mulți ani”, a spus Denis Ulanov, care este și avocatul lui Ilan Șor.

Potrivit deputatului, în preambulul raportului se menționează că „acest document nu conține date cu privire la ultimii beneficiari ai furtului bancar”. „Ce înseamnă acest lucru? Doar ceea că Ilan Șor a recunoscut întotdeauna că, încă din 2015 – companiile și oamenii implicați în aceste proceduri nu sunt beneficiarii fraudei bancare. Încetați să-i acuzați pe colegii mei, deputații Partidului Șor, în implicarea în furtul miliardului. Ei nu au încălcat nimic și nu au furat niciun ban”, a spus Denis Ulanov.

Acesta s-a întrebat unde este informația despre creditele neperformante acordate de Banca de Economii în perioada 2008-2012, pe timpul conducerii lui Grigore Gacikevici, și dosarele Procuraturii Anticorupție pe acest dosar. Totodată, parlamentarul se întreabă de ce în raport nu sunt menționate numele de familie „Greceanîi”, „Filat”, mai ales că însuși Vlad Filat a spus, acum două zile, că în raport va fi numele său. „Și de ce Kroll nu scrie nimic despre votul Maiei Sandu la ședința din 7 noiembrie 2014, când s-a decis să se ofere ajutor din rezerva de stat pentru băncile falite, ea doar știa cu siguranță motivele acestui vot. Poate începem discuțiile pe acest subiect?”, se întreabă Denis Ulanov.

Acesta a mai spus că în ședința de azi a Parlamentului, Partidul Șor va solicita includerea în comisia de anchetă privind frauda bancară a reprezentanților fracțiunii Partidului Șor. „Nu ne vom mira de faptul dacă majoritatea parlamentară va vota împotrivă. Doar pentru că așa le convine, să activeze fără participarea noastră. Nu au nevoie ca noi să cunoaștem implicarea Kroll în schema lor de acoperire. Sau cum vorbește domnul Slusari în raport cu fracțiunea noastră – „partidul Kroll”.  Acest lucru demonstrează încă o dată că au un scenariu concret”, mai spune deputatul.

Potrivit lui, formațiunea va veni în curând cu detalii despre raportul Kroll, la analiza căruia vor participa și experți străini.

Întrebat repetat unde se află liderul formațiunii, Ilan Șor, Denis Ulanov a spus că în scurt timp politicianul va convoca o conferință de presă la Chișinău, pentru a răspunde personal la întrebările care îl vizează.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău