Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor au fost înregistrate de CEC în calitate de participanți la referendum

  • 28 Decembrie 2018 15:11
Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor au fost înregistrate de CEC în calitate de participanți la referendum

Două formațiuni, Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor, au fost înregistrate de Comisia Electorală Centrală în calitate de participanți la referendumul republican consultativ, ce se va desfășura odată cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2018.

PDM a fost înregistrat cu opțiunea „pentru”, iar PCRM – cu opțiunea „contra”. Astfel, cele două partide pot deja să înceapă campania electorală pentru referendum, potrivit legislației electorale în vigoare.

Plebiscitul a fost inițiat de Partidul Democrat, iar cetățenii vor fi invitați să răspundă la două întrebări: dacă își doresc micșorarea numărului de deputați de la 101 la 61 și dacă își doresc să poată revoca deputații, în cazul în care aceștia nu-și îndeplinesc obligațiile.

Actele pentru înregistrare în calitate de participanți la referendumul republican consultativ pot fi depuse la CEC până la 24 ianuarie 2019.

Tot astăzi, CEC a acreditat mai mulți observatori naționali și internaționali în vederea monitorizării alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău