Partidul Democrat a depus la Comisia Electorală Centrală listele de candidați la funcția de deputat în Parlament, în cadrul alegerilor anticipate

  • 20 Mai 2021 10:26
Partidul Democrat a depus la Comisia Electorală Centrală listele de candidați la funcția de deputat în Parlament, în cadrul alegerilor anticipate

Liderul formațiunii, Pavel Filip, a declarat, după depunerea actelor, că resursa cea mai importantă a PDM o reprezintă oamenii. Totodată, el a subliniat cineva ar face jocuri pentru a fărâmița dreapta politică, înființând mai multe partide mici, pentru a favoriza astfel partidele de stânga, transmite Radio Chișinău.

Setul de acte urmează a fi verificat în decursul a 7 zile, după care autoritatea electorală va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Vineri, 14 mai, patru partide și două blocuri electorale au depus la CEC actele cu listele de candidați la funcția de deputat, iar luni, 18 mai, încă o formațiune. Este vorba despre Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Șor, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor și Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”.

Procedura de depunere a actelor se încheie pe 11 iunie. Tot până atunci și candidații independenți au termen pentru a depune la autoritatea electorală listele de subscripție cu cel puțin două mii de semnături în susținerea lor.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău