Partidele din AIE III se acuză reciproc

  • 22 Octombrie 2015 16:42
Partidele din AIE III se acuză reciproc

Partidele din Alianța pentru Integrare Europeană III se acuză reciproc că ar încălca acordul politic de constituire a acesteia și că ar colabora cu partidele din stânga din parlament.

Partidul Democrat și Partidul Liberal nu au susținut în plenul Parlamentului o solicitare a PLDM de a amâna lucrările ședinței pentru săptămâna viitoare. În schimb, democrații și liberalii au votat mai multe proiecte alături de socialiști și comuniști. PLDM susține că celelalte două partide ale Alianței ar încălca Acordul și coalizează cu formațiunile de stânga.

Pe de altă parte, liderul PDM Marian Lupu a sugerat că PLDM ar încerca să distrugă AIE III. El a declarat că a propus recent PLDM un moratoriu în privința demisiilor, care nu a fost acceptat și nu exclude că ar putea urma demiteri în guvern. Potrivit lui Marian Lupu, scopul PLDM este să provoace alegeri parlamentare anticipate la care să participe alături de Platforma Demnitate și Adevăr.

Totuși, președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu, deși admite că lucrurile nu merg tocmai bine, susține că alianța va continua să activeze.

Neînțelegerile din cadrul AIE III au devenit mai vizibile după reținerea săptămâna trecută a fostului lider al PLDM, Vlad Filat. Acestuia i-a fost retrasă imunitatea inclusiv cu voturile PD și PL, după care a fost arestat, fiind învinuit de acte de corupție și trafic de influență

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău