Parteneriat între Universitatea din București și USM pentru dezvoltarea unor programe de masterat cu diplomă dublă
-
08 Iulie 2019 18:17
Masteranzi ai Facultăților de Filosofie și de Istorie ale Universității din București și masteranzi ai Facultății de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din R.Moldova vor obține diplome de studii de la ambele universități.
Acest parteneriat a fost parafat prin două acorduri de cooperare semnate recent de rectorul UB, prof. univ. dr. Mircea Dumitru și de rectorul USM, prof. univ. dr. habil. Gheorghe Ciocanu, după cum informează un comunicat de pe pagina Universității din București.
Astfel, studenții înmatriculați în cele două universități, la Facultatea de Istorie și Filosofie a USM și la Facultățile de Istorie și de Filosofie ale UB, vor beneficia de programe de masterat cu diplomă dublă: din partea Universității de Stat din Moldova și a Universității din București. Obiectul acestor acorduri îl reprezintă programele de master „Istoria și circulația ideilor filosofice” și „Istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană” de la Universitatea din București și „Managementul patrimoniului cultural” și „Filosofii contemporane” de la Universitatea de Stat din Moldova.
Studenții vor studia trei semestre în universitatea gazdă și un semestru în universitatea parteneră. Scopul acestor acorduri este de a pregăti specialiști la nivel internațional în domeniul Patrimoniului cultural și al Filosofiei prin schimb de experiență și de practici atât la nivel de studenți, cât și la nivel de cadre didactice.
În fiecare an, un număr de maximum 14 studenți de la fiecare universitate vor participa la aceste programe. Înmatricularea se va face în baza concursului de admitere susținut de candidați în ambele universități. Studenților le vor fi asigurate cazarea gratuită și echivalarea cursurilor selectate.
Finalizarea programului de masterat cu diplomă dublă se va face prin susținerea unei lucrări de disertație/teze de master în fața unei comisii comune, conform metodologiilor proprii stabilite de fiecare instituție parteneră.