Parlamentul va procura patru mașini noi

  • 29 Octombrie 2019 12:14
Parlamentul va procura patru mașini noi

Secretariatul Parlamentului a dat startul licitației pe procurare a patru unități de transport, marca Skoda Superb, care vor fi utilizate la deservirea delegațiilor oficiale care vin în Republica Moldova. Costul noilor achiziții este de 2,1 milioane de lei, iar cheltuielile vor fi suportate din economiile instituției, care în acest an sunt de 20 de milioane de lei. Informațiile au fost comunicate la o conferință de presă, de către secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu, transmite IPN.

Potrivit lui Adrian Albu, în prezent sunt închiriate mașini pentru deservirea delegațiilor. În garajul Parlamentului sunt 57 de unități de transport, dintre care doar 40 deservesc deputații, angajații secretariatului și delegațiile oficiale. Celelalte nu sunt utilizate. Dar și cele utilizate sunt vechi, sunt periculoase la traseu și implică cheltuieli enorme la întreținere, spune Adrian Albu. Doar 10 dintre ele nu sunt complet uzate, având o perioadă de exploatare de până la șapte ani.

Secretarul general a mai spus că vor fi scoase la vânzare, prin licitație, 18 automobile fabricate în 1997, care pot fi folosite doar ca piese de schimb pentru alte mașini.

Despre achizițiile făcute de către fosta conducere a secretariatului Parlamentului, Adrian Albu a menționat că în 2017 a fost procurată o mașină Skoda Superb, de 620 de mii de lei, și alta în 2018, de 583 de mii de lei, la fel Skoda Superb.

Potrivit lui Adrian Albu, din economiile atinse va fi reînnoită și tehnica IT a secretariatului Parlamentului. Instituția are la balanță 610 calculatoare. Dintre acestea, 71 sunt ieșite din uzate, se păstrează la depozit și vor fi reciclate. Alte 252 sunt exploatate de șapte ani și trebuie schimbate pentru că nu mai fac față sarcinilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău