Parlamentul se întrunește astăzi în ședință. Proiectele care urmează să fie examinate de deputați

  • 10 Martie 2022 08:58
Parlamentul se întrunește astăzi în ședință. Proiectele care urmează să fie examinate de deputați

Parlamentul se întrunește astăzi în ședință plenară, începând cu ora 10.00. Deputații urmează să examineze mai multe proiecte de lege în lectura a doua, printre care ratificarea Acordului multilateral dintre autoritățile competente privind schimbul automat de informații despre conturile financiare; modificarea Codului muncii și Codului educației; modificarea Legii regnului animal și Legii privind protecția aerului atmosferic.

Tot în lectura a doua, urmează a fi aprobate mai multe modificări la Codul vamal și la Codul funciar.

De asemenea, vor fi propuse spre dezbateri proiectele de lege pentru modificarea Regulamentului Parlamentului; Codului de procedură civilă și Legii insolvabilității; Codului serviciilor media audiovizuale și Legii comunicațiilor electronice.

În prima lectură vor fi examinate proiectele pentru ratificarea Acordurilor cu România privind asistența de 100 de milioane de euro și cel privind construcția podului de frontieră; a Legii cu privire la asigurarea de șanse între femei și bărbați; proiectul privind modificarea Legii privind sistemul public de pensii și Legii cu privire la ajutorul social.

Proiectul ordinii de zi mai include proiectul de lege privind unele măsuri suplimentare de susținere a călătorilor și a agenților economici din industria turismului pentru atenuarea efectelor negative generate de pandemia de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău