Parlamentul se convoacă joi în prima ședință plenară din noua sesiune

  • 03 Februarie 2021 14:43
Parlamentul se convoacă joi în prima ședință plenară din noua sesiune

Deputații se vor convoca joi, 4 februarie, în prima ședință plenară din această sesiune. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat organizarea ședințelor în perioada 4-12 februarie, transmite IPN.

Săptămâna viitoare, premierul desemnat, Natalia Gavriliță, ar urma să meargă în Parlament, pentru a prezenta echipa guvernamentală și a cere votul pentru un nou Executiv. PAS, Platforma DA și PDM au anunțat că nu vor vota Guvernul, deoarece pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.  PSRM, Platforma Pentru Moldova, din care face parte și fracțiunea Partidului Șor, și Grupul Pro Moldova încă nu au luat o decizie. Experții estimează că există șanse mari să fie votat un nou Cabinet de miniștri.

Chiar dacă Natalia Gavrilița va fi votată în funcția de premier, se va reveni la căutarea soluției pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, a declarat președinta Maia Sandu într-un live pe Facebook, destinat diasporei moldovenești din Franța, înainte de vizita sa oficială la Paris.

Ea a subliniat că un Guvern, oricât de bun, este limitat în acțiuni, dacă nu are sprijin în Parlament. Maia Sandu a mai dat asigurări că a numit un candidat la funcția de premier în care are încredere și știe că Natalia Gavrilița va fi un prim-ministru bun, în situația în care va fi votată. Ea a reiterat că declanșarea alegerilor anticipate depinde de votul în Parlament, subliniind că ieșirea din actualul impas politic se poate produce doar printr-un scrutin înainte de termen, care să fie organizate corect și liber.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău