Parlamentul se convoacă într-o nouă ședință extraordinară

  • 22 Ianuarie 2013 09:22
Parlamentul se convoacă într-o nouă ședință extraordinară

Parlamentul urmează să se convoace, marți, 22 ianuarie, într-o nouă ședință extraordinară, la inițiativa fracțiunii Partidului Comuniștilor.

Deputații comuniști au propus pe ordinea de zi două chestiuni: demiterea președintelui Parlamentului, Marian Lupu, și demiterea prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Totodată, potrivit unui comunicat al Legislativului, revocarea din funcție a Prim-vicepreședintelui Parlamentului, nu a fost inclusă pe ordinea de zi, deoarece, conform procedurilor, această inițiativă contravine prevederilor legislației în vigoare.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, revocarea președintelui legislativului înainte de termen poate fi cerută de fracțiunea care l-a propus sau de 1/3 din numărul deputaților aleși. Hotărârea privind revocarea președintelui Parlamentului se adoptă cu votul a 2/3 din numărul deputaților aleși, prin vot secret. Prim-vicepreședintele Parlamentului poate fi revocat înainte de termen doar la propunerea președintelui Parlamentului, cu votul majorității deputaților aleși. 

Pe de altă parte, regulamentul Parlamentului prevede că o ședință extraordinară poate fi convocată ”în trei zile de la data înregistrării cererii”.

Parlamentul  a aprobat ieri în unanimitate cererea de demisie a procurorului general Valeriu Zubco și a creat o comisie de anchetă pe marginea accidentului de vânătoare din Pădurea Domnească. Comisia este formată din nouă membri, dintre care patru din partea comuniștilor, trei din partea fracțiunii PLDM și câte un deputat liberal și democrat. Comisia va fi condusă de comunitul Anatolie Zagorodnîi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău