Parlamentul R. Moldova urmează să voteze în cadrul ședinței plenare o Declarație cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei

  • 02 Martie 2023 13:01
Parlamentul R. Moldova urmează să voteze în cadrul ședinței plenare o Declarație cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei

Parlamentul Republicii Moldova urmează să voteze în cadrul ședinței plenare de astăzi, 2 martie o Declarație cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, o inițiativă a unui grup de deputați PAS, scrie Radio Chișinău.

Conform proiectului, Federația Rusă, din februarie 2014, poartă un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei, amplificat la 24 februarie, anul trecut, printr-o invazie la scară largă. Această agresiune s-a soldat cu crime de război și o încălcare flagrantă a dreptului și angajamentelor internaționale asumate de Federația Rusă.

Parlamentarii solicită Federației Ruse să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul țării.

Documentul face referire și la susținerea Parlamentului de la Chișinău a eforturilor comunității statelor democratice de a institui un tribunal special pentru agresiune și  stabilirea răspunderii pentru crimele de război comise de Federația Rusă.

Totodată, textul declarației confirmă disponibilitatea autorităților Republicii Moldova de a acorda și în continuare asistență umanitară și ajutor refugiaților ucraineni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău