Parlamentul propune noi modificări în proiectul politicii bugetar-fiscale

  • 17 Iunie 2016 15:34
Parlamentul propune noi modificări în proiectul politicii bugetar-fiscale

Parlamentul propune retragerea unor norme din proiectul politicii bugetar-fiscale pentru acest an, precum cele privind impozitul pentru autovehicule, majorarea cotelor accizelor la autovehicule și a cuantumului vinietelor, a cotei impozitului funciar și dreptul organelor fiscale pentru comercializarea bunurilor sechestrate calificate drept mărfuri bursiere.În același timp, automobilele electrice…

Parlamentul propune retragerea unor norme din proiectul politicii bugetar-fiscale pentru acest an, precum cele privind impozitul pentru autovehicule, majorarea cotelor accizelor la autovehicule și a cuantumului vinietelor, a cotei impozitului funciar și dreptul organelor fiscale pentru comercializarea bunurilor sechestrate calificate drept mărfuri bursiere.

În același timp, automobilele electrice importate vor fi scutite de TVA, pentru a stimula aducerea unor astfel de vehicule ce va avea un impact pozitiv asupra mediului.

Președintele comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă a precizat că în privința accizelor la autovehicule și a prețului vinietei, Guvernul va veni cu propuneri suplimentare.

Accizele pentru benzină și motorină vor crește de la 1 aprilie cu 11,4%. De asemenea, vor crește accizele la băuturile alcoolice și la țigări. De asemenea, va fi introdusă și o așa-numită ”taxă de lux” pentru imobilele mai mari de 120 de metri pătrați și cu o valoare cadastrală de peste 1.5 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău