Parlamentul European votează astăzi, 5 mai rezoluția în care solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Rep. Moldova

  • 05 Mai 2022 09:52
Parlamentul European votează astăzi, 5 mai rezoluția în care solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Rep. Moldova

Plenul Parlamentului European votează astăzi o rezoluție în care solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

Rezoluția, care a fost inițiată și negociată de euro-deputatul Siegfried Mureșan, mai prevede includerea Republicii Moldova în Piața unică a UE.

Potrivit lui Siegfried Mureșan, rezoluția este cel mai ambițios document privind Republica Moldova adoptat vreodată de o instituție a Uniunii Europene.

În textul rezoluției, deputații Parlamentului European mai cer și integrarea Republicii Moldova la Piața unică a Uniunii Europene. Prin accesul la Piața unică, produsele moldovenești vor putea fi exportate liber pe piața europeană și se va majora numărul investitorilor din Uniunea Europeană în Republica Moldova.

Totodată, europarlamentarii vor crearea unui Grup de Suport pentru Republica Moldova asemănător cu grupul de suport creat pentru Ucraina. Prin înființarea acestui grup va crește personalul UE în Republica Moldova care să ofere mai mult sprijin tehnic și administrativ autorităților de la Chișinău.

                                                                                                            

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău