Parlamentul European va trimite în Republica Moldova o misiune de monitorizare a alegerilor din 20 octombrie

  • 04 Octombrie 13:30
Parlamentul European va trimite în Republica Moldova o misiune de monitorizare a alegerilor din 20 octombrie

Parlamentul European, care urmează să voteze săptămâna viitoare o rezoluție privind reziliența Republicii Moldova în fața interferențelor Rusiei, va trimite o misiune de monitorizare a alegerilor și referendumului din 20 octombrie. Anunțul a fost făcut astăzi, 4 octombrie, de președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan, aflat în vizită la Chișinău.

Parlamentul European va dezbate și vota o rezoluție despre Republica Moldova în prima sesiune plenară a Parlamentului European din luna octombrie. Intitulată „Întărirea rezilienței Republicii Moldova în fața ingerințelor dinspre Rusia înaintea alegerilor prezidențiale”, dezbaterea în plenul Parlamentului European va avea loc marți, 8 octombrie, a anunțat Siegfried Mureșan, în cadrul conferinței de presă desfășurată astăzi, 4 octombrie, în comun cu vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Doina Gherman.

De asemenea, Siegfried Mureșan a anunțat că Uniunea Europeană urmărește modul în care Federația Rusă se implică în procesele electorale din Republica Moldova, fapt pentru care va trimite o misiune de monitorizare a alegerilor și referendumului din 20 octombrie, a anunțat Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul a mai declarat că Parlamentul European este, în continuare, cel mai puternic susținător al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:7,2 m/s
Sat
21
Sun
17
Mon
14
Tue
14
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău