Caritate în Parlamentul European pe timp de pandemie. Medicii pot mânca gratuit la cantină și sunt transportați cu automobilele din parcul auto al instituției

  • 15 Aprilie 2020 20:03
Caritate în Parlamentul European pe timp de pandemie. Medicii pot mânca gratuit la cantină și sunt transportați cu automobilele din parcul auto al instituției

În contextul pandemiei de coronavirus, în bucătăria clădirii din Bruxelles a Parlamentului European (PE) sunt pregătite zilnic o mie de porții în scop caritativ - a anunțat miercuri președintele PE, David Sassoli.

Cantina legislativului european a fost redeschisă recent pentru a pregăti mâncare în primul rând pentru lucrătorii din domeniul sanitar care luptă împotriva pandemiei de coronavirus, precum și pentru persoane care au nevoie de acest ajutor.

"Suntem apropiați de aceia care suferă și de aceia care lucrează în mod neobosit în spitale" - a afirmat președintele PE. David Sassoli a adăugat că o parte a parcului auto al PE a fost pusă la dispoziția medicilor, infirmierilor și a personalului din domeniul asistenței sociale. Aceste autovehicule transportă între domiciliu și locul de muncă personalul care locuiește sau lucreză în Bruxelles și împrejurimi.

Anterior, David Sassoli a anunțat că, ținând cont de situația sanitară gravă, una din clădirile PE va fi pusă la dispoziția persoanelor fără adăpost și a persoanelor sărace. De la mijlocul lunii martie, deputații și funcționarii Parlamentului European lucrează de acasă, ședințele plenului PE sunt organizate prin videoconferințe, iar europarlamentarii votează de acasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău