Parlamentul European îl invită pe Elon Musk să depună mărturie

  • 20 Decembrie 2022 10:30
Parlamentul European îl invită pe Elon Musk să depună mărturie

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a trimis lui Elon Musk o scrisoare în care îi cere să depună mărturie în fața corpului legislativ comunitar, a anunțat luni purtătorul său de cuvânt, informează marți, 20 decembrie Agerpres.

Parlamentul European nu are puterea de a-l obliga pe cel mai bogat om din lume să se prezinte în fața lui și răspunsul lui Musk nu este deocamdată cunoscut.

Elon Musk, care deține inclusiv compania de automobile electrice Tesla, a suscitat controverse și tulburare după ce a cumpărat compania Twitter în octombrie, contra sumei de 44 de miliarde de dolari.

După ce a disponibilizat jumătate din personalul Twitter, a restabilit contul fostului președinte american Donald Trump, a abandonat o politică împotriva dezinformării asupra COVID-19, a interzis - apoi a reintegrat - unii jurnaliști și a blocat pentru scurt timp referințele la platforme rivale pe Twitter, el a atras atenția decidenților politici în SUA și în Europa.

Comisia Europeană l-a avertizat pe Musk că riscă "sancțiuni" din partea UE din cauza amenințării pe care o reprezintă pentru libertatea mass-media.

Luni, Elon Musk a organizat un sondaj pe Twitter pentru a ști dacă ar trebui să rămână patronul acestei societăți. În total, 57,5% dintre utilizatori s-au declarat în favoarea plecării lui de la conducerea Twitter.

Cursul acțiunilor Twitter s-a prăbușit cu o treime după ce Elon Musk a preluat această platformă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău