Parlamentul este convocat mâine, 7 septembrie, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă. Ce proiecte de legi vor fi examinate

  • 06 Septembrie 2023 17:05
Parlamentul este convocat mâine, 7 septembrie, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă. Ce proiecte de legi vor fi examinate

Parlamentul se convoacă mâine în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2023. Ordinea de zi a acesteia a fost aprobată la ședința de astăzi a Biroului permanent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege privind etichetarea produselor cu impact energetic și inițiativa legislativă care va facilita dezvoltarea proiectelor de infrastructură energetică.

De asemenea, Parlamentul urmează să declare utilitate publică de interes național lucrările de construcție a drumului R 34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare mai sunt incluse modificările legislative care au scopul de a îmbunătăți serviciile de taxi și modificarea Codului cu privire la știință și inovare. Deputații vor mai examina și inițiativele legislative privind acordarea facilităților fiscale și vamale pentru unele proiecte.

Totodată, Parlamentul urmează să examineze proiectele de hotărâre privind numirea în funcție a unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și încetarea calității de membru și de vicepreședinte al Consiliului de aministrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Mâine, ședința plenară va începe la ora 11:00. Conform Regulamentului Parlamentului, Legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău