Parlamentul a exclus termenul limită de procurare a avioanelor și elicopterelor

  • 21 Iunie 2012 14:35
Parlamentul a exclus termenul limită de procurare a avioanelor și elicopterelor

Parlamentul a exclus joi, 21 iunie, dintr-un proiect de lege termenul limită în care Republica Moldova ar fi trebuit să procure avioane și elicoptere de luptă pentru interceptarea și nimicirea navelor străine care ar survola neautorizat spațiul aerian al țării.Inițial, proiectul prevedea ca acestea să fie procurate până în 2015, dar în final s-a decis că ele vor…

Parlamentul a exclus joi, 21 iunie, dintr-un proiect de lege termenul limită în care Republica Moldova ar fi trebuit să procure avioane și elicoptere de luptă pentru interceptarea și nimicirea navelor străine care ar survola neautorizat spațiul aerian al țării.

Inițial, proiectul prevedea ca acestea să fie procurate până în 2015, dar în final s-a decis că ele vor fi cumpărate atunci când vor exista mijloacelor financiare necesare.

Proiectul a provocat un schimb de replici dure între comuniști și deputații din Alianța pentru Integrare Europeană. Potrivit comuniștilor, banii pentru avioane și elicoptere ar trebui utilizați în scopuri sociale.

Audio: Deputatul comunist, Artur Reșetnicov

Pe de altă parte, ministrul Apărării Vitalie Marinuța a declarat că Republica Moldova ar putea obține și sprijin extern pentru procurarea amamentului necesar.

Anterior, ministrul Marinuță declara că pentru aplicarea integrală a legii, sunt necesare 8 avioane și 8 elicoptere de luptă care ar costa 240 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Tue
12
Wed
12
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău