Părere: Cel puțin 20% din terenul agricol trebuie să fie cultivat cu păduri private pentru a atinge minimul de împădurire în Rep. Moldova

  • 14 Iulie 17:22
Părere: Cel puțin 20% din terenul agricol trebuie să fie cultivat cu păduri private pentru a atinge minimul de împădurire în Rep. Moldova

Împădurirea Republicii Moldova este critică pentru menținerea unui echilibru climatic adecvat, inclusiv pentru agricultură și menținerea rezervelor de apă în țară, fiind necesar ca cel puțin 20% din terenul agricol să fie cultivat cu păduri private pentru a atinge minimul de împădurire în Republica Moldova. Despre acestea spune Sergiu Gaibu, fostul ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării de la Chișinău.

 
Fără a utiliza terenuri agricole pentru împădurire, putem atinge doar jumate din ținta minimă pentru împădurire în Republica Moldova, a scris Sergiu Gaibu într-o postare pe rețelele sociale.
 
Fără programe de suport destinate agricultorilor, pentru a stimula creșterea de păduri private și un cadru legislativ adecvat pentru exploatarea acestora, viitorul agriculturii, dar și cel al habitatului uman al cetățenilor din Republica Moldova, sunt în pericol, mai atenționează fostul ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.
 
Un program de suport pentru păduri private, din punct de vedere strategic, ar trebui să fie cel mai important program pentru agricultură. Deja avem maxim 10% din teritoriu care ar putea fi supus irigării, dar și acesta scade, având în vedere schimbările climatice. Toate celelalte programe nu vor mai conta, dacă nu reușim cel puțin să încetinim procesul de degradare a ecologiei din Republica Moldova”, a scris Sergiu Gaibu pe o rețea de socializare.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,54 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
29
Fri
28
Sat
29
Arhivă Radio Chișinău