Palestina: Fatah și Hamas vor forma un guvern de uniune națională

  • 06 Februarie 2012 14:11
Palestina: Fatah și Hamas vor forma un guvern de uniune națională

Grupările palestiniene Fatah și Hamas au căzut de acord, luni, să formeze un guvern de uniune națională. Acesta va reuni Teritoriile Palestiniene pentru prima oară din 2012, când gruparea islamistă Hamas, care câștigase alegerile din Fâșia Gaza, a preluat

Grupările palestiniene Fatah și Hamas au căzut de acord, luni, să formeze un guvern de uniune națională. Acesta va reuni Teritoriile Palestiniene pentru prima oară din 2012, când gruparea islamistă Hamas, care câștigase alegerile din Fâșia Gaza, a preluat controlul acesteia după un scurt război cu militanții Fatah.

Fatahul, care este  numele în arabă al Organizației pentru Eliberarea Palestinei, a continuat să controleze Cisiordania. Cele două părți au semnat un acord de reconciliere în urmă cu un an, însă negocierile ulterioare s-au prelungit. Înțelegerea la care au ajuns astăzi liderii Fatah, Mahmmoud Abbas, și Hamas, Khaled Meshaal, prevede formarea unui guvern de tehnocrați care să pregătească următoarele alegeri parlamentare și prezidențiale. Președintele Autorității Palestiniene, Mahmmoud Abbas, ar urma să fie premier al noului cabinet.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău