Pakistan: Fostul președinte Zardari, arestat sub acuzația de corupție

  • 10 Iunie 2019 19:30
Pakistan: Fostul președinte Zardari, arestat sub acuzația de corupție

Fostul președinte pakistanez Asif Ali Zardari a fost arestat luni sub acuzația de corupție, reținerea sa echivalând cu o lovitură pentru Partidul Poporului din Pakistan (PPP), de opoziție, transmite Reuters,preluat de Agerpres.

Zardari, fostul soț al prim-ministrului asasinat Benazir Bhutto, a fost arestat de agenția pakistaneză anticorupție NAB, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Nawazish Ali.

Conform presei locale, ex-președintele a fost arestat în cadrul unei anchete referitoare la conturi bancare false și spălare de bani, în care este investigată și sora lui Zardari, Faryal Talpur.

Cei doi nu au putut fi contactați pentru comentarii, dar au negat în mod constant toate acuzațiile în acest caz, pe care PPP îl consideră motivat politic.

'Guvernul nu are niciun rol' în această arestare, a declarat ministrul de interne Ejaz Shah în parlament, subliniind că a fost vorba despre o decizie a justiției.

Arestarea a survenit după ce Înalta Curte de la Islamabad a respins cererea lui Zardari de prelungire a eliberării sale pe cauțiune.

Zardari a petrecut 11 ani în detenție pentru acuzații de corupție și omor înainte de a deveni președinte în 2008, însă vinovăția nu a putut fi dovedită în instanță.

După arestarea sa luni, Zardari a fost văzut părăsind casa din Islamabad împreună cu fiul său, Bilawal Bhutto Zardari, actualul lider al PPP, în care fostul președinte deține încă o influență considerabilă.

Fost om de afaceri și jucător de polo playboy în tinerețe, Zardari a fost adus la putere în 2008 de valul de simpatie care a urmat asasinării soției sale, Benazir, de două ori prim-ministru, într-un atac sinucigaș islamist.

Mai mulți lideri ai opoziției pakistaneze, printre care Nawaz Sharif, cu trei mandate de prim-ministru, se află în închisoare în urma unor acțiuni prezentate de guvern drept luptă anticorupție. Opoziția afirmă însă că aceste detenții sunt motivate politic.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău