Pâinea artizanală ne întoarce la tradiții și ne face să întrebăm rețete de la bunici (Invitat Pauza de cafea)

  • 12 Aprilie 2018 11:20
Pâinea artizanală ne întoarce la tradiții și ne face să întrebăm rețete de la bunici (Invitat Pauza de cafea)

Pâinea artizanală a început să fie la mare căutare pentru mulți consumatori care au înțeles că cea din comerț nu este una prea sănătoasă, conținând afânatori, amelioratori, coloranți.

Astfel, oamenii au început să caute în tradițiile noastre străvechi pentru a reveni la origini, a se conecta cu natura și valorifica ingredientele naturale.

Natalia Mateescu face pâine artizanală cu drojdie vie, așa cum făceau pe vremuri bunicile și străbunicile noastre, într-un process de 30 de ore. O pâine care pe lângă beneficiile pentru sănătate, poate fi, în secolul nostru grăbit, o minunată lecție de răbdare, de calm și de conștientizare a ritmului nostru firesc.

O inspiră elementele naturale și spune că vrea să valorifice tradițiile noastre vechi culinare, dar și potențialul pămâtului, locului pe care trăim, plantelor care cresc pe meleagurile noastre și care pot fi ingredient prețioase în mâncare. Mai mult decât atât, coacerea pâinii o inspiră să facă și fotografie, promovând astfel și cultura culinară bazată pe elemente naturale și simple: apă, pământ, foc, aer și dragoste.

Natalia organizează ateliere, unde oricine poate învăța să coacă pâine sănătoasă acasă.

Despre relația Nataliei cu pâinea vie și felul în care reușește să conecteze și alți oameni la acest univers povestim la Pauza de cafea.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău